Nuoren kesätyöseteliohje
Kesätyöseteli myönnetään hakemuksen täyttäneelle vuonna 2008 ja 2009 syntyneelle (16 tai 17 vuotta vuonna 2025 täyttävälle) kempeleläiselle nuorelle. Kesätyöseteli on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää vain yhden kerran kesällä 2025. Kesätyöseteliä ei saa kopioida.
Kesätyösetelillä Kempeleen kunta maksaa enintään 330 euroa yritykselle, yhdistykselle, järjestölle, seuralle, seurakunnalle tai säätiölle, joka on palkannut kesätyösetelin saaneen kempeleläisen nuoren 1.5.–30.9.2025 välisenä aikana vähintään 60 tunniksi, joko 30 tuntia / viikko tai 60 tunniksi kauden aikana. Työnantajan tulee maksaa nuorelle työehtosopimuksen tai yleissitovan työehtosopimuksen mukaista palkkaa (esim. kesätyöntekijän/harjoittelijan palkka). Palkan lisäksi tulee maksaa lomakorvaus ja huomioida mahdolliset ilta- ja viikonloppulisät. Lomakorvaus tulee näkyä eriteltynä palkkalaskelmassa. Jos alalla ei ole työehtosopimusta tai yleissitovaa työehtosopimusta, tulee palkan ja lomakorvauksen olla yhteensä vähintään noin 440 euroa / 60 tuntia. Työnantajan ei tarvitse olla kempeleläinen ja työpaikka voi olla missä tahansa Suomessa. Työnantajalla on oltava voimassa oleva y-tunnus. Kesätyösetelillä ei voi hakea kunnan/kaupungin tai valtion yksiköihin kesätyöhön, eikä työnantajana voi toimia perhe tai yksityinen henkilö. Kesätyöseteliä ei voi käyttää muiden nuorille kohdennettujen kesätyömallien (esim. Tutustu työelämään ja tienaa -malli, oppisopimus tai muu vastaava malli) kanssa yhtä aikaa.
Kesätyösetelin hakuaika on 28.1.2025-9.4.2025. Kesätyöseteliä haetaan sähköisesti linkin kautta, joka avautuu tällä sivulla 28.1.2025. Ilmoittautumisessa antamiasi tietoja käytetään vain kesätyösetelin hakemiseen ja myöntämiseen liittyvässä tarkoituksessa. Tietoja ei luovuteta eteenpäin (tietosuojaseloste).
Työnantajien meille ilmoittamia kesätyösetelipaikkoja löydät täältä.
Työnantajan kesätyöseteliohje
Kesätyösetelillä Kempeleen kunta maksaa enintään 330 euroa yritykselle, yhdistykselle, järjestölle, seuralle, seurakunnalle tai säätiölle, joka on palkannut kesätyösetelin saaneen kempeleläisen nuoren 1.5.–30.9.2025 välisenä aikana vähintään 60 tunniksi, joko 30 tuntia / viikko tai 60 tunniksi kauden aikana. Mikäli kokonaistuntimäärä jää alle 60 tunnin, maksetaan kesätyösetelituki tehtyjen tuntien mukaan. Työnantajan tulee maksaa nuorelle työehtosopimuksen tai yleissitovan työehtosopimuksen mukaista palkkaa (esim. kesätyöntekijän/harjoittelijan palkka). Palkan lisäksi tulee maksaa lomakorvaus ja huomioida mahdolliset ilta- ja viikonloppulisät. Lomakorvaus tulee näkyä eriteltynä palkkalaskelmassa. Jos alalla ei ole työehtosopimusta tai yleissitovaa työehtosopimusta, tulee palkan ja lomakorvauksen olla yhteensä vähintään noin 440 euroa / 60 tuntia. Kesätyöseteliä ei voi käyttää muiden nuorille kohdennettujen kesätyömallien (esim. Tutustu työelämään ja tienaa -malli, oppisopimus tai muu vastaava malli) kanssa yhtä aikaa.
Työnantajan ei tarvitse olla kempeleläinen ja työpaikka voi olla missä tahansa Suomessa. Työnantajalla on oltava voimassa oleva y-tunnus. Kesätyösetelitukea ei voi saada mikäli työnantaja on kunta, kaupunki, valtio, perhe tai yksityinen henkilö. Yksittäisen kesätyöseteliläisen palkkaamiseksi yrittäjän ei tarvitse kuulua työnantajarekisteriin. Rekisteriin on ilmoittauduttava, kun yritys alkaa maksaa säännöllisesti palkkoja ja sillä on vähintään kaksi vakituista palkansaajaa tai yksi vakituinen palkansaaja jonka lisäksi vähintään yksi tilapäinen palkansaaja tai kuusi tilapäistä palkansaajaa kalenterivuodessa.
Työnantaja maksaa palkan, lomakorvauksen ja lakisääteiset sivukulut sekä palkasta on pidätettävä työntekijän iän perusteella määräytyvät lakisääteiset sosiaalivakuutusmaksut. Palkka ei voi perustua työn tulokseen, eli olla ns. suorituspalkka, kuten esim. provisio-, urakka- tai palkkiopalkka. Työsopimus on tehtävä kirjallisesti ja siinä on oltava molempien allekirjoitukset. Työsopimuksesta tulee käydä ilmi työn alkamis- ja päättymispäivä, kokonaistuntimäärä, työtehtävät sekä työehtosopimuksen tai yleisen työehtosopimuksen mukainen palkkaus.
Kesätyössä tulee noudattaa lakia nuorista työntekijöistä.
Nuoren työaika voi olla korkeintaan 9 tuntia/päivä (laki nuorista työntekijöistä). Mahdollisesta lauantai- ja sunnuntaityön korvaamisesta sovitaan ennen työsopimuksen allekirjoitusta.
Työtapaturmavakuutuksista voi kysyä omasta vakuutusyhtiöstä.
Kesätyösetelituki maksetaan jälkikäteen työnantajalle. Työnantajalle jää palkkakustannuksissa omavastuuosuutta. On tärkeää, että nuori saa palkan ajoissa työsuhteen päätyttyä. Työnantaja antaa nuorelle työtodistuksen kesätyöstä työsuhteen päättymisen jälkeen.
Nuoren kesätyösetelillä palkanneen yrityksen, yhdistyksen, järjestön, seuran, seurakunnan tai säätiön sähköinen kesätyösetelin työnantajalomake julkaistaan näillä sivuilla toukokuussa 2025. Työnantajalomakkeen liitteiksi tulevat kopio työnantajan ja työntekijän allekirjoittamasta työsopimuksesta sekä virallinen tosite työntekijän palkkalaskelmasta, josta ilmenevät palkka, lomakorvaus sekä palkasta tehdyt työnantajamaksut.